birtok

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Italgyártás fejlesztése diverzifikáció céljából

2012.12.28.

A Dr. Kuti Szőlészeti és Borászati Kft. 88 millió forintot meghaladó uniós támogatást nyert a „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” tárgyú pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A majdnem 252 millió forintos összköltségvetésű beruházásból új palackozó gépsor, flakonfúvó gépsor került beszerzésre, valamint új munkahely is létrejött.

 

A Kiskőrös község telephelyű 1995-ben alakult Dr. Kuti Kft. szőlészeti és borászati társaság. Most, uniós támogatással lehetőségük nyílik egy palackozó gépsor és egy flakonfúvó gépsor beszerzésére.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat által előállított termékpaletta jellemzően kiszélesedik.

Céljuk, hogy a Homokhátság történelmi örökségei (Petőfi szülőház Kiskőrös), természeti adottságai által kínált lehetőségei (Vadkerti tó, Európában is magas színvonalú termál víz Kiskőrösön) az évek óta nagy látogatottságú állandó kulturális és szakmai rendezvények széles kínálati skálája mellé egy olyan lehetőséget kínáljanak az ide látogató szakmai, gyógy és élmény turistáknak, amely a legnagyobb magyarországi borvidék átfogó kínálatát biztosítja a nagy múlttal rendelkező helyi szőlészet és borászat fajtáiból, boraiból, technológiájából, emlékeiből és hangulatából.

A céljuk továbbá, hogy eredeti természeti környezetben felhívják a figyelmet a környezet tudatos gazdálkodásra, amelyet szőlő birtokaikon és borászatukban folytatnak, hogy együtt tudatosítsák vendégeiknél természeti és kulturális örökségünk rendkívüli fontosságát és értékeit.

A beruházással 7 munkahelyet tudnak megtartani és további 1 újat létrehozni.

A cégről és a fejlesztésekről bővebb információt a www.drkuti.hu oldalon olvashatnak.

Dr. Kuti Szőlészeti és Borászati Kft.
Cím: 6200 Kiskőrös, Csokonai u. 24.
E-mail: drkuti@koroskabel.hu
Honlap: www.drkuti.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu www.nfu.hu

birtok